Javea en de Costa Blanca kunnen naar onze mening direct in aanmerking komen als een officiële blue zone. Het klimaat is er ideaal, de luchtkwaliteit fantastisch en de manier van leven heerlijk. 

Kortom … alle ingrediënten om aan de eisen te voldoen voor een blue zone en heerlijk om te toeven op vakantie of long stay.

Wij zijn verliefd en voelen ons hier thuis. Een ander bijzonder verhaal is dat één van onze buren toen hij uit Engeland weg wou, gewoon ge-googlet heeft op ‘het meest ideale klimaat om te wonen’ voordat ze in Javea landden. 

Mañana, mañana

Hier geniet je van alles dat het leven je te bieden heeft. Het buitenzijn, de zon, de zee, het strand, de natuur, de bloemen en het groen, het zingen van de vogels, het plonsen in het zwembad of het chillen op een strandbedje. Het heerlijke eten (een 3 gangen menuutje in een lokaal tentje kost €15), de mooie Spaanse wijnen, de tijd die er is voor een uitgebreide lunch, een siësta wanneer je zin hebt, de zonsopgangen maar ook de zonsondergangen en het tot laat buiten blijven hangen.

De Fransen hebben er een woord voor: Joie de Vivre maar de Spanjaarden hebben het – denk ik – uitgevonden. Nederlanders maken wel eens grapjes dat de Spanjaarden geen haast hebben en alles mańana, mañana kan, maar stel je eens voor hoe lekker een leven is zonder stress.

BLUE ZONE - ideaal klimaat
golf spain
BLUE ZONE - ideaal klimaat

Zon/ zee/ strand

Wat wil je nog meer! Zon, zee, strand zijn de belangrijkste ingrediënten voor een heerlijke relax vakantie. 

En Javea heeft meer dan voldoende zon en zee (waar we regelmatig dolfijnen spotten) en de mooiste strandjes in de meest idyllische baaitjes.

Javea heeft een super groot aantal zonneuren op jaarbasis en er valt gemiddeld per jaar ….. mm aan neerslag. Kortom: je hoeft hier niet het weerbericht in de gaten te houden en bang te zijn dat je BBQ in het water valt; de zon schijnt en de terrassen zijn open!

Heerlijk weer in Blue Zone Javea

Zowel in de zomer als in de winter is het heerlijk weer in Javea! Veel zon en weinig regen!

De warmste maand is augustus met een gemiddelde temperatuur van 25.5 °C. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 10.5 °C. De meeste neerslag valt in oktober (55 mm) en de minste neerslag in juli (5 mm).

Weer in Javea

Bron: worldmeteo

Lees hier meer over Javea, Spanje en alles wat er hier te doen is ….